Opekané batáty so salámou
3. 4. 2017 | Bohumila

Opekané batáty so salámou

S jarou prichádza chuť na niečo ľahšie a pritom dobré - čo tak vyskúšať na večeru opekané batáty so salámou? Batáty obsahujú menej škrobu ako zemiaky, avokádo dodá zdravé tuky a cottage syr protein. Na druhú stranu, ak váš partner nevydrží bez mäsa, uľahodíte mu chutnou salámou. 

Ingrediencie

Plátky Flamenco salámy Mecom Premium

2 stredne veľké sladké zemiaky (batáty)

1 zrelé avokádo

1 PL citrónovej šťavy

1 strúčik cesnaku

50 g cottage syra

klíčky mungo fazule

olivový olej

mleté čierne korenie

soľ

opekane-bataty-so-salamou_1491236268.jpg

Postup

Sladké zemiaky umyjeme v studenej vode a nakrájame na hrubšie plátky.  V miske zmiešame soľ s korením, pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. V tejto zmesi postupne obalíme všetky kúsky zemiakov. Tie potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút pri teplote 200 stupňov. Medzitým očistíme avokádo a roztlačíme ho vidličkou. Pridáme šťavu z citróna, cottage syr a dobre premiešame. Keď sú zemiaky opečené, natrieme na ne vrstvu avokádového krému, pridáme plátky salámy a dozdobíme klíčkami. 

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií o súboroch cookie nájdete tu.