Tajomstvo raw dezertov
3. 8. 2017 | Jessica

Tajomstvo raw dezertov

Krásna
Zdravá
Tvorivá
Recepty
Nádherná

Čoraz viac a viac ľudí si začína uvedomovať dôležitosť kvality stravy, ktorú každodenne konzumujú . Časopisy, sociálne siete či rôzne blogy sú zdrojom cenných informácií a dozvedáme sa tu o mnohých štýloch stravovania. Jedným z nich je aj takzvané RAW stravovanie, čo v preklade znamená stravovanie na báze surovej stravy tepelne upravenej maximálne do 40 stupňov celzia. Jedná sa samozrejme čisto o rastlinné produkty- ovocie, zeleninu, suché plody, orechy a semená. 

Najviac obľúbené sú delikátne RAW dezerty, ktoré sú nielen zdravé ale aj veľmi chutné a určite by ich mal každý zahrnúť do svojho jedálnička. Každý dobrý raw dezert je kombinácou datlí, ktoré dodávajú týmto dezertom sladkosť a orechov či orechových masiel. Tie sú hlavným zdrojom zdravých tukov a proteínov , vďaka ktorým koláčiky skvelo zasýtia a nakopnú telo energiou.                                                                                        

Často používanou surovinou býva aj kokos ako zdroj vlákniny, či raw kakaový prášok, ktorý je považovaný za superpotraviny. Suroviny v RAW kvalite sú už bežne dostupné vo všetkých obchodoch so zdravou výživou a dajú sa tam kúpiť aj hotové najmä v podobe praktických tyčiniek.                                                                                                                                           

Každá dobrá kaviareň má taktiež v ponuke raw dezerty,  ktoré plnohodnotne nahrádzajú bežné zákusky ku kávičke.       Vyrobiť si takéto raw koláčiky nie je žiadna veda a potrebujete na to jedine kvalitný mixér a chuť naučiť sa niečo nové. Sú veľmi rýchle na prípravu, avšak kvôli kvalite surovín aj o niečo drahšie ako klasické koláče od babičky.

Jednoducho  sa dá pripravíť zdravá verzia obľúbených Snickers, Bounty alebo Mars tyčiniek alebo Ferrero Rocher či Raffaello guličiek. Tento krát si pripravíme Raw Raffaello guličky, ktoré sú bez lepku, cukru a laktózy.

Budete potrebovať:

150 g kešu orechov namočených cez noc vo vode

200 g strúhaného kokosu

50 g kešu masla

50 g kokosového masla alebo viac kešu masla

20 g kokosového oleja

4 PL agáve alebo javorového sirupu

1-2 PL vody z namočených kešu orechov

 ½ ČL vanilkového extraktu

strúhaný kokos na obalenie

mandle

Postup:

1. Precedené kešu oriešky dajte do mixéra a pomixujte na krém.

2. Pridajte postupne všetky suroviny a rukami mieste pokiaľ sa vám nevytvorí hmota z ktorej budete tvarovať guličky.

* ( ak sa vám to bude zdať málo sladké pridajte ešte sladidlo).

3. Rukami tvarujte guličky pričom do stredu dáte celú mandľu a nakoniec obalíte kokosom. Budete mať približne 30 kusov, ktoré treba dať stuhnúť asi na pol hodinu do chladničky.

Dobrú chuť! 

raw_1501686865.jpg

Ilustračné foto: osobný archív

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií o súboroch cookie nájdete tu.