Jeseň je v plnom prúde. Aj keď je počas dňa vonkajšia teplota vyššia, ako je obvyklé na toto ročné obdobie, ráno a večer je vonku chladno. Po práci vám určite padne vhod chutná a rýchla večera, ktorá vás zasýti. Tieto polievky sú ideálne na večer!
Polievky nás zasýtia a neobsahujú veľa kalórií. Sú ideálnym jedlom na večeru, pretože nezaťažujú žalúdok a naše telo ich vie šahko stráviť. Tieto 3 polievky budete mať uvarené do pár minút. Medzitým si môžete pozrieť váš obľúbený seriál.
3 väčšie mrkvy
2 petržleny
menší karfiol
cibuľa
hrášok
zeler
maslo
voda
soľ a čierne korenie
Zeleninu očistíte, umyjete a nakrájate na také kúsky, aké máte radi. Je jedno či sú nakrájané na krúžky či na rezance. Do hrnca dáte roztopiť maslo, na ktoré dáte najprv dozlatista osmažiť cibuľu. Hneď na to do hrnca vložíte ostatnú zeleninu, zalejete vodou a necháte variť aspoň 30 minút, alebo dokým zelenina nezmäkne. Polievku môžete podávať aj s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
1 tekvica Hokkaido
1 dcl mlieko/smotana na varenie
cesnak
zázvor
maslo
voda
čierne korenie
soľ
Tekvica Hokkaido má tú výhodu, že ju nemusíte čistiť, ale dáte ju variť aj so šupkou. Do hrnca dajte najskôr tekvicu a potom ju zalejte vodou tak, aby bol koniec hladiny 1 cm nad tekvicou. Pridajte celý strúčik cesnaku a kúsky zázvoru. Tekvicu varíte dovtedy, dokým nie je dostatočne mäkká. Odstavte hrniec zo sporáka, pridajte mlieko alebo smotanu, maslo a pomixujte tyčovým mixérom. Ak bude mať krémová polievka skôr omáčkovú konzistenciu, ešte pridajte mlieko. Polievku stačí už len dochutiť a wualá, skvelá krémová polievka je na svete. Polievku je dobré podávať s opečenými krutónmi alebo tekvicovými semienkami.
1 hrsť cherry paradajok
paradajky v konzerve
zeleninový vývar
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžičky kurkumy
1 lyžičku kokosového alebo rastlinného oleja
1 lyžičku sušenej bazalky
1 lyžicu jablčného octu
čierne korenie
soľ
Najskôr si ošúpete paradajky. Tajná finta: položte ich do horúcej vody na pár sekúnd a potom sa budú šúpať jedna radosť. Do hrnca pridáte olej, na ktorom zľahka opražíme cibuľu a cesnak. Pridáte ošúpané paradajky s kurkumou a varíte, dokým paradajky úplne nepustia šťavu. Pridáte paradajky v konzerve, ocot, vývar a bazalku a varíte 6 minút. Ako posledné polievku zmixujete tyčovým mixérom a môžete ihneď podávať.
Ilustračné foto: Pixabay.com
Kokosový vs. olivový olej. Ktorý je lepší?
S týmto okolo vás komáre ani len nepreletia
Vďaka týmto 5 veciam na inú ani len nepomyslí!
8 zaujímavých faktov o menštruácii
Kúpeľ z domácich čajových sáčkov bude vašim najlepším priateľom
Nechajte deti robiť chyby
Ako som schudla 10 kg?
Ktoré mydlo je najlepšie na intímnu hygienu?
Kokosový vs. olivový olej. Ktorý je lepší?
8 najväčších diétnych omylov, ktorým sa treba vyhnúť
5 chrípkových zabijakov
Zabudnite na diéty – stravuje sa intuitívne!
Je celozrnné pečivo naozaj lepšie?
Viete si predstaviť hmyz ako bežnú potravinu v domácnosti? Možno to bude realita
Od prekyslenia k rovnováhe pomocou troch jednoduchých zásad
Detox podla Mačingovej - ako byť štíhla a zdravá