Ak si myslíte, že dobrú pizzu dokážu upiecť iba skúsení kuchári alebo taliani, ste na omyle. Častokrát je za tým najmä kvalitné vybavenie, na ktoré mnohí nedajú dopustiť. Ak sa chcete pustiť do pečenia, zistite, aké vybavenie na to budete potrebovať.
Pre dokonale vláčnu pizzu budete potrebovať kvalitný miesič cesta na pizzu. Do stroja vložíte potrebné suroviny a stroj otáčavým pohybom spracuje zmes do finálneho cesta. Môžete si vybrať medzi špirálovými alebo vidlicovými miesičmi, ktoré slúžia výhradne na miesenie. Ak by ste ale chceli viacúčelový stroj, je možnosť zakúpenia aj tzv. planetárneho robota, ktorý zvládne miesenie aj šľahanie. Ak by ste k robotovi chceli pripojiť aj mlynček, strúhač alebo mixér, zíde sa vám univerzálny planetárny robot.
Ak máte cesto vymiesené, budete ho potrebovať aj rozdeliť a zaobliť do jednotlivých bochníkov. S tým vám pomôžu deliče a zaobľovače cesta, ktoré vám prichystajú cesto na kysnutie. Rozdelia vám ho na vami určené veľké bochníky a vyformujú do oblých tvarov už za pár sekúnd. V ponuke sú aj viacúčelové stroje, ktoré vykonajú za vás miesenie, delenie aj zaoblenie. Stačí si len vybrať stroj, ktorý bude najlepšie vyhovovať vašim potrebám. Pripravené bochníky už následne môžete nechať kysnúť.
Veľkým pomocníkom vám bude skriňová kysiareň, resp. box na kysnutie cesta. Pomôže vám v plne riadenom kysnutí a chladení cesta. Viete si nastaviť teplotu, vlhkosť, chladenie alebo rozmrazovanie vyhrievaním. Pre dobre vykysnuté cesto si dajte pozor, aby ste nemali staré kvasnice. Znehodnotiť ich môže aj horúce mlieko, tuk alebo absencia cukru. Akonáhle urobíte do cesta prstom jamku a tá sa vráti naspäť, cesto je vykysnuté.
Pri príprave cesta určite oceníte aj formovačky, resp. tvarovačky pizze. Dokážu veľmi dobre napodobniť zručné ruky pizza kuchárov a vytvarujú vám cesto do želaného tvaru. Nastaviť si viete hrúbku cesta a stroj vám vytvorí aj dokonalé pizza okraje. Celé to trvá výrazne rýchlejšie, než keby ste tvarovali pizzu ručne.
Ak máte kvalitne pripravené cesto so všetkými ingredienciami, stačí ho vložiť do kvalitnej pizza pece. Na trhu je pec na pizzu elektrická, ale vybrať si môžete aj plynovú alebo pec na drevo. Dôležité je si vopred zadefinovať, koľko pízz naraz plánujete piecť a aký máte na ňu priestor. Je množstvo druhov pizza pecí a najlepšie bude, keď si necháte poradiť podľa vašich požiadaviek priamo v predajni pizza pecí. Predsa len pri peci na pizzu ide zväčša o najväčšiu investíciu.
Nezabudnite na kvalitné nástroje na prácu s pizzou, ktoré vám môžu dopomôcť k skvelému výslednému efektu, ktorým oslovíte svojich zákazníkov. Určite sa vám zíde lopata na pizzu, krájače, podnosy, valčeky, olejničky, ale aj lyžice, taniere a netreba zabudnúť ani na krabice na pizzu. Výsledný dojem je dôležitý, preto si dajte záležať na detailoch pri porciovaní. Na koniec už len zostáva zaželať príjemné pečenie a dobrú chuť.
Trendy a tipy pre kombinovanie oblečenia z Bolfu
Akú letnú obuv potrebuje žena vo svojom šatníku?
Opunciový olej - púštny diamant
Ako si vybrať Správnu farbu na vlasy: tipy pre perfektný výsledok
Skombinujte doplnky s vašimi spoločenskými šatami
Odhlučnenie bytu zvýši kvalitu vášho bývania
Hľadáte originálne darčeky pre blízkych? Pomôcť vám môže aj reklamná agentúra
Ochranné pracovné odevy majú zamestnanca chrániť, ale nielen to