Všetci veľmi dobre vieme, že domáce nátierky sú oveľa chutnejšie než tie z obchodu. Ich príprava je úplne jednoduchá a zaberie vám len pár minút. Pripravte si čerstvý chlebík, najlepšie domáci ešte horúci z rúry, čerstvú zeleninku a nožík na natieranie. Tieto domáce nátierky nebudete vedieť prestať jesť!
Domáca pečeňová paštéta sa nedá ani len porovnávať s tou z obchodu. Potrebujete na ňu len čerstvú bravčovú pečienku, maslo alebo masť, soľ a čierne korenie.
Pečienky nakrájajte na menšie kúsky a zároveň z nich vykrojte blany tak, aby vám ostali krásne čisté. Rozpáľte na panvici masť alebo maslo, vhoďte naň pečienky, okoreňte a orestujte až do zmäknutia. Pečienky pred, ani počas restovania nesolíme! Stvrdli by, a to predsa nechceme. Posoľte ich až po odstavení z plameňa a nechajte vychladnúť. Vychladnuté pečienky preložte do druhej misky, pridajte maslo a rozmixujte ponorným mixérom. Po rozmixovaní dochuťte soľou a korením tak ako vám vyhovuje.
Klasická rybacia nátierka je poväčšine zo sardiniek. Skúsili ste už použiť udenáča? Nátierka z udenáča má príjemne inú chuť. Na nátierku z údenej makrely budete potrebovať mäso z údenej makrely, maslo alebo rastlinný tuk, trochu citrónovej šťavy, horčicu, cibuľu, čierne korenie a soľ.
Najskôr oddeľte mäso udenáča od kostí, popučte vidličkou a pridajte 3 PL masla alebo rastlinného tuku. Premiešajte tak, aby sa z mäsa a masla vytvorila jednotná hmota a pridajte 2 PL horčice, pár kvapiek citrónovej šťavy, nadrobno nakrájanú cibuľu, čierne korenie a soľ. Všetko zmiešajte vidličkou a môžete podávať.
Vajíčková nátierka je klasika, ktorú sme jedli minimálne v detstve. Ak chcete, vyskúšajte ju vo verzii s prepeličími vajíčkami. Možno sa však nechcete piplať s čistením malých vajíčok, preto pokojne postačia 2 slepačie vajíčka, 150 ml kyslej smotany, 1 PL horčice, 1 nastrúhaná mrkva a vegeta podľa chuti. Áno správne, vegeta. Nie soľ, ani čierne korenie.
Vajíčka uvaríte natvrdo, ošúpete a popučíte vidličkou. Mrkvu najemno nastrúhajte, pridajte ku vajíčkam, zmiešajte so smotanou a horčicou. Opatrne pridávajte vegetu. Nátierke dá príjemne zeleninovú chuť a dodá je ďalšiu farbu. Natrite si ju na čerstvý chlieb, pridajte reďkovku alebo jarnú cibuľku a rýchle občerstvenie máte pripravené.
Náš tip: Máte už po krk chlebíčkov a chceli by ste svoju návštevu prekvapiť niečím iným? Vyskúšajte pripraviť tieto nátierky na čerstvo opečené bagetky. Na samostatný tanier nakrájajte zeleninu a každý nech si vyskladá také jednohubky, aké chce.
Ilustračné fotografie: unsplash.com
Ako si pri zariaďovaní vytvoriť štýlový a praktický domov
Žena, ktorá sa o seba pravidelne stará, je šťastnejšia
Ako si Olívia lásku hľadala
Domáce pleťové masky pre žiarivú pleť
Akonáhle toto raz použijete, penu na holenie už do rúk nechytíte
Vďaka týmto 5 veciam na inú ani len nepomyslí!
Chcete mať postavu ako modelky? Touto stravou ju dosiahnete
Prestaňme sa vyhovárať a začnime žiť
Cvičíte pre radosť... alebo?
Nečakané činitele v domácnosti spôsobujúce stres
Domáce pleťové masky pre žiarivú pleť
3 účinné cvičenia na podporu duševného rastu
Prečo by si mali ženy pospať v práci?
Nosenie venušiných guličiek - športová aktivita, do ktorej sa jednoducho zamilujete
Strach je iba choroba, ktorá sa dá vyliečiť
Ako sa ochrániť pred neželaným tehotenstvom nielen v lete?