S jarou prichádza chuť na niečo ľahšie a pritom dobré - čo tak vyskúšať na večeru opekané batáty so salámou? Batáty obsahujú menej škrobu ako zemiaky, avokádo dodá zdravé tuky a cottage syr protein. Na druhú stranu, ak váš partner nevydrží bez mäsa, uľahodíte mu chutnou salámou.
Plátky Flamenco salámy Mecom Premium
2 stredne veľké sladké zemiaky (batáty)
1 zrelé avokádo
1 PL citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
50 g cottage syra
klíčky mungo fazule
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
Sladké zemiaky umyjeme v studenej vode a nakrájame na hrubšie plátky. V miske zmiešame soľ s korením, pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. V tejto zmesi postupne obalíme všetky kúsky zemiakov. Tie potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút pri teplote 200 stupňov. Medzitým očistíme avokádo a roztlačíme ho vidličkou. Pridáme šťavu z citróna, cottage syr a dobre premiešame. Keď sú zemiaky opečené, natrieme na ne vrstvu avokádového krému, pridáme plátky salámy a dozdobíme klíčkami.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.
Tajomstvo desiatich cieľov
S úsmevom získaš viac!
Na vlastnej koži: Brazílska depilácia
Ako sa cvičí jóga v Malackách
Miroslava Horňáková: Nerealizovaný sen vždy bude len snom
Zdravý bezlepkový dezert na nedeľu
Martina Valachová: Zaujímavé je, že keď sa pevne rozhodnete a veríte si, tak vám aj vesmír pomôže
Základné zručnosti virtuálnej asistentky