Recept: Slaný raňajkový croissant
30. 1. 2017 | PR servis

Recept: Slaný raňajkový croissant

Prinášame vám recept na výborné slané raňajky, ktoré v tomto mrazivom počasí zahrejú telo i dušu - vychutnajte si slaný raňajkový croissant. Domáci chrumkavý a s láskou upečený crossiant plnený výbornou slaninkou a čerstvou zeleninou poteší tiež našich drahých partnerov. Môžete ho vyskúšať upiecť ako netradičné valentínske raňajky do postele. 

Potrebujeme

Cesto na croissant

450 g hladkej múky
230 ml mlieka
200 g masla
1 čajová lyžička kryštálového cukru
½ kocky droždia
½ čajovej lyžičky soli

Náplň croissantu

200 g slaniny Bacon Mecom Premium
3 polievkové lyžice majonézy
1 paradajka
1 vajíčko uvarené na tvrdo
½ zrelého avokáda
čerstvý šalát

3-foto-slany-ranajkovy-croissant_1485783938.jpg


Postupujeme

Croissanty môžeme pripraviť doma alebo cesto kúpiť v obchode. Pri príprave domáceho cesta ako prvé pripravíme kvások. Do malého hrnčeka nalejeme 100 ml vlažného mlieka, rozdrobíme ½ kocky droždia, pridáme čajovú lyžičku kryštálového cukru a zakryjeme utierkou. Kvások necháme kysnúť približne 10 – 15 minút. Medzitým si do misky dáme hladkú múku, soľ a 130 ml vlažného mlieka. Potom do tejto ešte nezmiešanej zmesi vlejeme kvások a miesime. Cesto musíme veľmi dobre miesiť, aby bolo vláčne a jednotné. Keď je hotové, prikryjeme ho utierkou a dáme ho na teplé miesto kysnúť približne na hodinu.

3-bacon-premium-mecom_1485783928.jpg

Medzitým si pripravíme „maslové cesto“. Maslo rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami alebo použijeme papier na pečenie. Pre jednoduchšie rozvaľkanie kocku masla rozkrojíme na menšie obdĺžniky, ktoré poukladáme vedľa seba.

Keď je cesto nakysnuté, vyvaľkáme ho na obdĺžnik s veľkosťou maslového cesta. Rozvaľkané maslo položíme na cesto a vrchnú tretinu cesta preložíme a dokončíme preložením spodnej časti cesta. Takto pripravené cesto rozvaľkáme a opäť zložíme. Tento postup opakujeme niekoľkokrát. Potom cesto nakrájame na päť trojuholníkov, ktoré zvinieme do tvaru croissantov a dáme piecť pri teplote 180 °C na 20 minút. Slaný croissant naplníme majonézou, paradajkou, šalátom, uvareným vajíčkom, avokádom a opečenou slaninkou.

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.

Ďalšie články od autorky PR servis

Do kín dorazila komédia, ktorá rozosmiala aj Gizku Oňovú
Kedy je spokojné bábätko a šťastná aj maminka?
Na slovenský trh vstupuje prémiová značka vody GLACÉAU smartwater
Bezlepková diéta? Odmení sa vám tisíckrát!
MIKLOSKO KOLEKCIA JAR-LETO 2018
Revolučné zubné pasty na prírodnej báze. Spoznajte ich!
Rum Diplomatico: Čo musíte vedieť o tomto skvelom rume
Veľká noc s dobrotami Ferrero

Ďalšie články na podobné témy

Tajomstvo raw dezertov
Jarné zdravie z byliniek
Zdravé ovsené sušienky
Letné osviežujúce nealkoholické nápoje vyrobené doma
Domáce pleťové masky pre žiarivú pleť
Jednoduché triky pre krásne vlasy
Pripravte si domáce smoothies do sychravého počasia!
Matcha čaj pomôže v boji s chrípkou a zároveň povzbudí. Spoznajte jeho ďalšie výhody!

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií o súboroch cookie nájdete tu.