Prinášame vám tipy na 2 chutné jesenné recepty, ktorými zaručene uľahodíte svojím hosťom na jesennej grilovačke. Vyskúšajte ich a podelte sa s nami o zážitok, ako vám chutilo.
Potrebujeme:
Hladkú múku preosejeme do misky a zmiešame s kypriacim práškom. Maslo roztopíme, vleje do misky, pridáme vajíčko, soľ, mlieko a všetko spolu vymiesime. Vznikne dobre tvarovateľné cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Rozdelíme ho na približne 6 rovnakých častí, z ktorých budeme tvarovať valčeky. Párky rozkrojíme na polovice. Do každej vpichneme pozdĺžne špajdlu s hrotom, aby prešla vnútrom celého párku. Potom začneme od vrchu rezať nožom dookola smerom dolu, aby vznikla špirála. Párok roztiahneme a medzi voľné časti prepletieme valčeky cesta. Nakoniec vypražíme v horúcom oleji a podávame s horčicou alebo kečupom.
Ingrediencie
Šunku nakrájame na kocky a na troche olivového oleja opečieme, odložíme bokom. Batáty a jablká tiež osobitne nakrájame na kocky. Na panvicu dáme 2 polievkové lyžice olivového oleja, pridáme kúsok škorice, mleté biele korenie a orestujeme batáty. Pridáme pokrájané jablko, šunku a chvíľu spolu podusíme, kým batáty celkom zmäknú. Teplý šalát preložíme do misy, prelejeme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, pridáme hrsť poľníčka a podávame. Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.
Ako na starostlivosť o pleť na jeseň?
Naozaj ženy nevedia grilovať alebo sa len muži predvádzajú?
Ako zapôsobiť: Prvé rande pod holým nebom
Dámske čižmy- symbol topánkovej jesene
Jesenné trendy kabeliek v roku 2023
Bielenie zubov: Urob si sám alebo navštíviť odborníka?
Outfity na pláž: čo si obliecť a ako zažiariť
Spirulina a jej efektívne účinky na organizmus