Milé dámy, máme pre Vás tip na chutný jarný recept z gréckej kuchyne. Vyskúšajte ľahký grécky špenátový koláč - spanakopita s medvedím cesnakom a špenátom:
Porcie: 4
Ingrediencie:
• 1 malá cibuľa
• 150 g mrazených špenátových listov
• 150 g čerstvého medvedieho cesnaku
• 150 g feta
• 2 ks rožkov z cesta filo
• 1 veľké bio vajce
• 1 ks Kotányi farebný mlynček na korenie
• 1 ks mlynček na morskú soľ Kotányi
• 1 polievková lyžica gréckych bylín Kotányi
• 1 polievková lyžica masla
1. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polovice a nadrobno. Umyjeme a nahrubo nasekáme
špenát a medvedí cesnak. Zohrejeme maslo na panvici a opečte na ňom cibuľu dozlatista.
2. Teraz pridáme špenát, medvedí cesnak, grécke bylinky, korenie a soľ. Dusíme asi 1-2
minút za pravidelného miešania. Necháme trochu ochladnúť a prikryjeme, aby
špenát nestratil žiadnu vodu.
3. Fetu nakrájame na malé kocky a vmiešame do teplej zmesi. Teraz necháme zmes vychladnúť
úplne. Rúru vyhrejeme na 180°.
4. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na 8 rovnakých štvorcov. Plech vystelieme papierom na pečenie
a umiestnime naň štvorce. Vajíčko rozšľaháme a potrieme ním okraje štvorcov.
5. Medzi každý štvorec pridajte lyžicu vychladnutej plnky a preložte na rohy,
aby vytvorili trojuholník. Okraje dobre zatlačte, môžete použiť aj vidličku.
6. Trojuholníky potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a dáme piecť do rúry na
asi 20 minút.
V tomto recepte sa špenát stretáva s medvedím cesnakom. Grécke bylinky od Kotányi prinášajú definíciu sviežej bylinkovej chuti.
Obľúbené kuchynské drezy z keramiky a granitu. Aké sú ich výhody?
Aké sú vlastnosti dobrej a módnej jesennej bundy?
Aký darček vybrať pre ženu - niekoľko dobrých rád
Pýtali sme sa mužov: Aká by mala byť ideálna žena?
Šitie ako hobby – od ťažkých začiatkov po uspokojujúce výsledky
4 triky ako nosiť hviezdnu Fiery Red vo všedný deň
3 tipy, ako si vybrať ideálnu kabelku na zimu
YouTube Premium umožňuje sledovať videá s vypnutým displejom (a ďalšie výhody)