Milé dámy, máme pre Vás tip na chutný jarný recept z gréckej kuchyne. Vyskúšajte ľahký grécky špenátový koláč - spanakopita s medvedím cesnakom a špenátom:
Porcie: 4
Ingrediencie:
• 1 malá cibuľa
• 150 g mrazených špenátových listov
• 150 g čerstvého medvedieho cesnaku
• 150 g feta
• 2 ks rožkov z cesta filo
• 1 veľké bio vajce
• 1 ks Kotányi farebný mlynček na korenie
• 1 ks mlynček na morskú soľ Kotányi
• 1 polievková lyžica gréckych bylín Kotányi
• 1 polievková lyžica masla
1. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polovice a nadrobno. Umyjeme a nahrubo nasekáme
špenát a medvedí cesnak. Zohrejeme maslo na panvici a opečte na ňom cibuľu dozlatista.
2. Teraz pridáme špenát, medvedí cesnak, grécke bylinky, korenie a soľ. Dusíme asi 1-2
minút za pravidelného miešania. Necháme trochu ochladnúť a prikryjeme, aby
špenát nestratil žiadnu vodu.
3. Fetu nakrájame na malé kocky a vmiešame do teplej zmesi. Teraz necháme zmes vychladnúť
úplne. Rúru vyhrejeme na 180°.
4. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na 8 rovnakých štvorcov. Plech vystelieme papierom na pečenie
a umiestnime naň štvorce. Vajíčko rozšľaháme a potrieme ním okraje štvorcov.
5. Medzi každý štvorec pridajte lyžicu vychladnutej plnky a preložte na rohy,
aby vytvorili trojuholník. Okraje dobre zatlačte, môžete použiť aj vidličku.
6. Trojuholníky potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a dáme piecť do rúry na
asi 20 minút.
V tomto recepte sa špenát stretáva s medvedím cesnakom. Grécke bylinky od Kotányi prinášajú definíciu sviežej bylinkovej chuti.
Ideálne sukne na letné dni: Ľahké tkaniny a materiály
Runy sú špeciálnou energiou vesmíru!
Chcete zaujať svadobným oznámením? Skúste tieto prevedenia
Vypnite „online mode“ hodinu pred spaním
Sedem tipov, ako zachrániť váš vzťah
Pánske šľapky môžu byť aj štýlové! Toto by ste o nich mali vedieť
Zabráňte vzniku vrások
Pociťujete únavu? Berte ju ako impulz k životnej zmene!