Čím ponúknuť veľkonočných hostí? Veľmi dobre to všetky poznáme. Tradičné chlebíčky v kombinácii s niečím "ostrejším" nebývajú skvelou voľbou. Niečo teplé a sýte do žalúdka však našich šibačov poteší - vyskúšajte upiecť šiatôčky s udeným mäsom:
250 g uvareného Gazdovského stehna Mecom
2 PL masla
2 PL hladkej múky
250 ml teplého mlieka
2 hrste mladého špenátu
100 g strúhaného čedaru
Soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
1 lístkové cesto
1 vajíčko na potretie
Údené mäso uvarte v menšom objeme vody s čiernym korením a bobkovým listom a vývar použite na prípravu polievky.
Do panvice si dajte zahrievať 2 PL masla. Keď je maslo roztopené a začína bublať, pridajte za stáleho miešania múku. Miešajte, pokiaľ zmes nezíska jemne žltú farbu, dosoľte. Prilejte teplé mlieko a rozmiešajte do hladka. Varte do bodu varu.
Následne pridajte čierne korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Pridajte špenát, zvarte a na záver pridajte na drobno nakrájané údené mäso a čedar. Zmes nechajte vychladnúť.
Vyvaľkané lístkové cesto si rozdeľte na veľké štvorce. Plnku navrstvite na štvorec a preložte rohy do stredu. Na záver potrite vajíčkom a pečte pri 200 stupňoch cca 20 – 25 minút. Podávajte s rukolou poliatou citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk
Trendy a tipy pre kombinovanie oblečenia z Bolfu
Akú letnú obuv potrebuje žena vo svojom šatníku?
Opunciový olej - púštny diamant
Ako si vybrať Správnu farbu na vlasy: tipy pre perfektný výsledok
Skombinujte doplnky s vašimi spoločenskými šatami
Odhlučnenie bytu zvýši kvalitu vášho bývania
Hľadáte originálne darčeky pre blízkych? Pomôcť vám môže aj reklamná agentúra
Ochranné pracovné odevy majú zamestnanca chrániť, ale nielen to