Čím ponúknuť veľkonočných hostí? Veľmi dobre to všetky poznáme. Tradičné chlebíčky v kombinácii s niečím "ostrejším" nebývajú skvelou voľbou. Niečo teplé a sýte do žalúdka však našich šibačov poteší - vyskúšajte upiecť šiatôčky s udeným mäsom:
250 g uvareného Gazdovského stehna Mecom
2 PL masla
2 PL hladkej múky
250 ml teplého mlieka
2 hrste mladého špenátu
100 g strúhaného čedaru
Soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
1 lístkové cesto
1 vajíčko na potretie
Údené mäso uvarte v menšom objeme vody s čiernym korením a bobkovým listom a vývar použite na prípravu polievky.
Do panvice si dajte zahrievať 2 PL masla. Keď je maslo roztopené a začína bublať, pridajte za stáleho miešania múku. Miešajte, pokiaľ zmes nezíska jemne žltú farbu, dosoľte. Prilejte teplé mlieko a rozmiešajte do hladka. Varte do bodu varu.
Následne pridajte čierne korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Pridajte špenát, zvarte a na záver pridajte na drobno nakrájané údené mäso a čedar. Zmes nechajte vychladnúť.
Vyvaľkané lístkové cesto si rozdeľte na veľké štvorce. Plnku navrstvite na štvorec a preložte rohy do stredu. Na záver potrite vajíčkom a pečte pri 200 stupňoch cca 20 – 25 minút. Podávajte s rukolou poliatou citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk
Ideálne sukne na letné dni: Ľahké tkaniny a materiály
Runy sú špeciálnou energiou vesmíru!
Chcete zaujať svadobným oznámením? Skúste tieto prevedenia
Vypnite „online mode“ hodinu pred spaním
Sedem tipov, ako zachrániť váš vzťah
Pánske šľapky môžu byť aj štýlové! Toto by ste o nich mali vedieť
Zabráňte vzniku vrások
Pociťujete únavu? Berte ju ako impulz k životnej zmene!
Veľká noc: Stalo sa jedlo novým symbolom tohto sviatku?
Upečte si skvelé muffiny!
Rýchle a chutné recepty pre jesennú barbecue party
Hrášková polievka s mätou a šunkou
Opekané batáty so salámou
Zdravé ovsené sušienky
Úžasný cviklový šalát nielen na chudnutie
Sviatočné pečenie