Čím ponúknuť veľkonočných hostí? Veľmi dobre to všetky poznáme. Tradičné chlebíčky v kombinácii s niečím "ostrejším" nebývajú skvelou voľbou. Niečo teplé a sýte do žalúdka však našich šibačov poteší - vyskúšajte upiecť šiatôčky s udeným mäsom:
250 g uvareného Gazdovského stehna Mecom
2 PL masla
2 PL hladkej múky
250 ml teplého mlieka
2 hrste mladého špenátu
100 g strúhaného čedaru
Soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
1 lístkové cesto
1 vajíčko na potretie
Údené mäso uvarte v menšom objeme vody s čiernym korením a bobkovým listom a vývar použite na prípravu polievky.
Do panvice si dajte zahrievať 2 PL masla. Keď je maslo roztopené a začína bublať, pridajte za stáleho miešania múku. Miešajte, pokiaľ zmes nezíska jemne žltú farbu, dosoľte. Prilejte teplé mlieko a rozmiešajte do hladka. Varte do bodu varu.
Následne pridajte čierne korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Pridajte špenát, zvarte a na záver pridajte na drobno nakrájané údené mäso a čedar. Zmes nechajte vychladnúť.
Vyvaľkané lístkové cesto si rozdeľte na veľké štvorce. Plnku navrstvite na štvorec a preložte rohy do stredu. Na záver potrite vajíčkom a pečte pri 200 stupňoch cca 20 – 25 minút. Podávajte s rukolou poliatou citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk
Obľúbené kuchynské drezy z keramiky a granitu. Aké sú ich výhody?
Aké sú vlastnosti dobrej a módnej jesennej bundy?
Aký darček vybrať pre ženu - niekoľko dobrých rád
Pýtali sme sa mužov: Aká by mala byť ideálna žena?
Šitie ako hobby – od ťažkých začiatkov po uspokojujúce výsledky
4 triky ako nosiť hviezdnu Fiery Red vo všedný deň
3 tipy, ako si vybrať ideálnu kabelku na zimu
YouTube Premium umožňuje sledovať videá s vypnutým displejom (a ďalšie výhody)