Ak hľadáte spôsob, ako osláviť Valentína romanticky a zároveň netradične, skúste francúzsku kuchyňu. Nemusíte chodiť do drahej reštaurácie, francúzske delikatesy si môžete pripraviť aj doma.
Večera v kvalitnej reštaurácii vás skutočne môže vyjsť poriadne draho. Príjemnú atmosféru a chutné jedlo si však môžete naservírovať aj doma. Čo na to budete potrebovať?
Nech je podávaný pokrm akokoľvek chutný, netreba zabúdať, že jeme aj očami. Pripravte slávnostný stôl – nezabudnite na pekné taniere, poháre na víno aj nealkoholické nápoje, a zaujímavé prestieranie. Tipy na to ako zo servítok vyčarovať valentínske prestieranie, nájdete napríklad na stránke prestieranie.sk. Nezabudnite, že ku stolovaniu patrí sviečka a kytica pre nežnejšiu polovičku.
Pre umocnenie skvelého zážitku dbajte aj na odev i keď sa chystáte večerať doma. Dámy, zvoľte slávnostný make-up a svoj outfit doplňte vkusnými šperkami. Páni, vytiahnite zo šatníka košeľu a slušné nohavice. Skvelým doplnkom je príjemná romantická hudba, ideálne francúzske šansóny.
Ak si na Valentína prajete dopriať gastronomický zážitok, nechajte sa inšpirovať skvelou francúzskou kuchyňou. Tá je známa nielen vynikajúcou chuťou, ale aj pestrosťou a estetickým vzhľadom. Stolovanie by malo pozostávať z piatich menších chodov. Okrem jedla by mal byť k dispozícii džbán s vodou, víno, chlieb a maslo, najlepšie bylinkové.
Ako predjedlo zvoľte paštétu, či exotické morské plody. Rovnako môžete siahnuť po výbere syrov. Vedeli ste, že vo Francúzsku sa vyrába až 370 rôznych druhov syra? Prílohou je chrumkavá bageta, ktorú nekrájame, ale kúsky si z nej odlamujeme. Hoci všetkých 370 druhov syra na Slovensku pravdepodobne nekúpite, širokú ponuku môžete nájsť v letákoch Lidl počas vybraných akčných týždňov.
Po predjedle by mala nasledovať polievka, ktorá v mnohých francúzskych rodinách predstavuje hlavné jedlo dňa. Jednou z typických polievok je francúzska cibuľačka. Ako hlavné jedlo môžete servírovať plody mora, prípadne slimáky, ktoré sa podávajú s množstvom cesnaku a masla. Pokiaľ nemáte chuť až na takúto veľkú dávku exotiky, stavte na pokrmy, ktoré sú blízke aj našincovi. Pochutiť si tak môžete na králikovi, hovädzom mäse či dokonca prepeliciach.
Francúzi sú milovníci omáčok a vína a veľmi často obe tieto veci skombinujú. Nebuďte preto prekvapení, ak bude v recepte na omáčku ako prísada víno.
Ak ste ako predjedlo neservírovali syr, teraz, po hlavnom jedle je pre neho ten najvhodnejší čas. Až po tom, ako ochutnáte najrôznejšie druhy prichádza čas na sladký dezert.
Bohatý výber receptov viažucich sa k francúzskej kuchyni nájdete na stránke kuchynalidla.sk. Nájdete tu bohatý výber rôznych francúzskych jedál. Stačí ich len finálne pripraviť podľa návodu na prípravu a môžete servírovať.
Keďže sviatok sv. Valentína je už za dverami a my nechceme zostať len pri jedle, prinášame niekoľko zaujímavostí k tomuto sviatku z rôznych kútov sveta.
Valentínsky darček s 15% zľavou? Ó áno…
Preprava vecí pri sťahovaní – tipy pre bezpečný presun
Výhody novostavieb: Prečo sa oplatí kúpiť nehnuteľnosť v novej budove
Degustácia vín nemusí byť len štandardná: poznáte vertikálnu, horizontálnu či degustáciu v tme?
Objavte dokonalosť prírody v každej kvapke: Talianska kozmetika 6biologico
Aké čistiace prostriedky použiť do robotického vysávača s mopom?
Aký poťah sedacej súpravy? Textil alebo kožu?
10 aktivít pre zaľúbených, ktoré môžete robiť na Valentína
3 otázky, ktoré si o svojom vzťahu teraz určite neklaďte
Rande po rokoch? Prečo nie?
Blíži sa čas letných románikov, prežite ich naplno
Partner mi nedokáže povedať, že ma ľúbi. Čo sa za tým skrýva?
Valentín jedine s Ferrero
Odkiaľ vlastne prišiel Valentín?
Zahrejte sa na Valentína s Teekanne
Príležitosť k romantike aj ľahká cesta k erotike. A čo budete robiť na Valentína Vy?