Aké suroviny by nemali chýbať v žiadnej cukrárskej kuchyni?
25. 8. 2022 | PR Servis

Aké suroviny by nemali chýbať v žiadnej cukrárskej kuchyni?

Otvorili ste si nedávno cukráreň a máte pocit, že vám v kuchyni chýbajú ingrediencie a obmedzuje vás to pri pečení zákuskov? Poďme sa spoločne pozrieť na to, aké potraviny a prípravky sa využívajú pri pečení a určite by vám nemali chýbať.

Základom väčšiny dezertov je múka, bez ktorej sa nezaobídete takmer nikdy. V tejto dobe si však treba dávať pozor, aby ste mali v ponuke aj špeciálne upravené múky pre rôzne intolerancie. Taktiež do každej cukrárskej kuchyne patrí pravá mandľová múka. Pomôže vám pri pečení tých najmodernejších zákuskov. Samozrejme, každý zákusok treba niečím ochutiť, preto určite nezabúdajte na dochucovacie pasty a plnky. Sú skvelým pomocníkom v prípade, že nemáte časové alebo priestorové kapacity, pre vytváranie vlastnej plnky. Vďaka ich zloženiu nie je potrebná ďalšia úprava a čerstvo napečené koláčiky tak môžete rovno naplniť.

Pri plnení môžete využiť aj čokoládové pasty alebo kakaové maslo. Samotná čokoláda je surovina, bez ktorej, ako cukráreň, budete len ťažko fungovať, pretože sa často pridáva do zákuskov a ľudia ju majú radi. Môžete ju rozpustiť a využiť na poliatie alebo z nej vymodelovať rôzne ozdoby a dekorácie. Okrem čokolády či kakaa, sa vám určite hodí aj čokoládová poleva, ktorá sa považuje za univerzálne riešenie pri zdobení, či sladení. Využijete ju nie len pri zákuskoch, ale aj pri príprave kávy, alebo ľadových drinkov. Takže ak ju nemáte, určite si ju zaobstarajte.

Hotové zmesi sú ďalšou surovinou, ktorá by vám nemala v kuchyni chýbať. Aj keď je táto forma pečenia pre niekoho príliš kontroverzná, tak vie vám ušetriť mnoho času a často aj peňazí. Tieto zmesi sa hlavne využívajú pre konkrétne zákusky, akými sú napríklad makrónky, ktoré sú veľmi citlivé na zlé zloženie cesta. Ak máte kúpenú hotovú zmes , tak vašou jedinou úlohou je dodržať správne množstvo vody a máte istotu, že cesto bude bezchybné. Pri makrónkach, ale aj iných dezertoch určite využijete potravinárske farby. Najčastejšie ich nájdete v tekutej, alebo práškovej forme. Oba varianty sú vhodné, a zafarbia cesto presne podľa predstáv. 

Okrem farbív sú veľmi obľúbené aj dekoračné zmesi a posýpky, ktoré vám pomôžu doladiť výsledný produkt. Taktiež môžete využiť farebné trblietky alebo jedlé papiere. Pozor však na to, aby ste to s nimi neprehnali, lebo príliš veľa dekorácií môže úplne pokaziť výsledný dojem zo zákusku. Hlavne v modernej gastronómii platí, že v jednoduchosti je krása.

Toto bol výber surovín, ktoré by vám nemali v kuchyni chýbať. Ak ich potrebujete doplniť, tak skvelou voľbou môže byť pre vás Pastry Market, kde nájdete všetko potrebné od surovín, až po kuchynské pomôcky, či celé zariadenia.   

PR Servis

Radi umiestnime aj Vaše články, kontaktujte nás

Ďalšie články od autora PR Servis

Ako byť krásna aj po štyridsiatke: Nájdite svoj esprit v každom veku!
Popáleniny: čo robiť v prípade úrazu?
Svadobné fotenie s nádychom zábavy. Tipy pre nezabudnuteľné zábery
Prežite zimu v pokoji, zdraví a pohode vďaka aromaterapii
Pánska peňaženka: Ako si vybrať správne?
Plastové dózy na potraviny: Tajomstvo organizovanej a prehľadnej kuchyne
Plavby v Chorvátsku s kapitánskym preukazom: Splňte si sen o vlastnej jachte!
Hurá do školy: Ako zvládať ranné vstávanie a prípravu detí do školy?

Ďalšie články na podobné témy

Ako upiecť dobrú pizzu?
Nástenný digestor do modernej kuchyne
Aké novinky so sebou prinášajú moderné umývačky riadu?
Podľa čoho si správne vyberať kuchynské nože?
Obľúbené kuchynské drezy z keramiky a granitu. Aké sú ich výhody?
Sektorové kuchyne predstavujú rozumný spôsob, ako ušetriť
Kuchynská pracovná doska, ktorá znesie takmer všetko
Blum AVENTOS, riešenie pre otváranie horných skriniek v kuchyni